Yeni Yazılarımız İçin

17 Ekim 2008 Cuma

Everyday Minerals Concealer

Everyday Minerals Intensive Light Concealer ABD Fiyatı : 8 $ *
Everyday Minerals Intensive Light Türkiye Fiyatı : Değişken **

Bu benim çıplak tenim;çok cesaretliyim değil mi ?!? Derim çok ince olduğu için kılcal damarlarım ve de normal damarlarım (!) çok belli oluyor.Onun haricinde morluk gibi bir problemim yok.Damarlarım yüzünden 4 senedir concealer kullanıyorum. İlk başta stick concealerlar,sonra da likit bir concealer denedim.Mineral Makyajı keşfedeli de (yakında 1 sene olacak) sadece mineral concealer kullanıyorum.






Artılar: Her şeyden önce bu ürün mineral,yani cildinizi irite edebilecek bir ürün değil.Cildinize nefes aldırıyor.Daha önce bu markanın alerji yaptığını da hiç duymadım.İşin özü bu ürünü kullanırken içinizin rahat etmemesi gibi bir durum söz konusu değil.Ürün uygulaması fırçayla oluyor çünkü toz... Kapatıcılığı son derece iyi,çizgilere birikme gibi bir soruna rastlamadım,son derece doğal duruyor;cildinizi de kurutmuyor.Bir seneye yakın bu ürünü kullanıyorum ve inanılmaz memnunum.Bir kere mineral olduğundan sürdükten bir kaç dakika sonra cilt ısınızla beraber rengi oturuyor ve de yakından inceleyenler bile cildinizde concealer olduğunu anlamıyor - tabii ki cilt tonunuza çok aykırı bir renk kullanmazsanız - .Everyday Minerals markasında bu ürünün bir çok tonu mevcut.Ben en çok intensive olanlarını seviyorum çünkü kapatıcılık ve kalıcılık konusunda en başarılı olan seçenek o.

Eksiler: Aslında bu ürünün bir eksisi yok bana göre.Ama objektif düşünürsem,toz olduğu için sürmesi ilk başlarda zaman alabilir diye düşünüyorum.Zira mineral makyaj, alışılması biraz zaman gerektiren bir makyaj türü.Gerçi bir süre sonra el o kadar pratikleşiyor ki,likit/stick concealerlardan daha kısa sürede uygulanıyor.El alıştıktan sonraki en büyük zorluğu, kırmızı ışıkta dururken makyaj yapanlar yaşar sanırım !!! :)



Tavsiyeler:

1- Ben,bu ürünü yukarıda görmüş olduğunuz kocaman kabuki fırçayla uyguluyorum !!! Concealer fırçam da var ama bu fırçayla sürmek derimi daha az zorluyor ve de daha kısa sürüyor.

2-Önce fırçama biraz ürün alıyorum,daha sonra spreyli bir şişenin içine koyduğum maden suyuyla fırçama iki fıs yapıyorum.Fırçayı, sağa sola hareketlerle değil de pat-pat hareketiyle yönlendiriyorum.5-6 pat-pat sonrası işim tamamen bitmiş oluyor :)

3-Eğer böyle bir fırçayla değil de normal concealer fırçasıyla sürmek isterseniz de yine ıslak fırça kullanmanızı öneririm.Ürün daha doğal duruyor ve de cilde yedirmek kolaylaşıyor.


* yurtdisindan.blogspot.com ' da yakında bu siteyi tanıtacağım.

** GittiGidiyor'da Everyday Minerals satanlar mevcut,fakat fiyat genelde ikiye katlıyor.Uygun satan bir satıcı bulamazsanız en iyisi kendi sitesinden getirtmek olur.



{Arastiran}

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba id ürünleri için ne düşünüyorsunuz onlarda mineral makyaj hiç kullandınız mı? nalan

Adsız dedi ki...

Ben sizin göz altınıza somon rengi baz öneririm, morlukları ve damarları kapatmak için aydınlık concealerdan önce primer olarak paula dorfun total camouflage'ının tonunuza uyacak bir rengi olabilir, mavi damarları sarı bazlı bir concealer kapatmaz ne yazık ki,
http://tr.strawberrynet.com/productDetail.aspx?ProdId=51057&goChar=P#DETAIL
ürün budur.Göz altına koyu renk olanını çok çok az uyguluyorsunuz,sonra aydınlık vermek için transparan pudra veya concealer uygulayabilirsiniz.
Bu arada bence toz concealerın eksisi var, göz altı kırışıklıklarına doluyor.EDM de böyle ID de böyle,diğerleri de...
Ben bunun için de Sisley phytocernes'i öneririm, likit,içinde botanik özler var ve kırışıklıklara kesinlikle dolmuyor.
Dynera

Araştıran dedi ki...

Dyrnea: Çok güzel anlatmışsınız ama Sisley marka ürünlerin çok çok pahalı olduğunu düşünüyorum :)Paula Dorf çok uygunmuş,denemeye değer aslında.Ayrıntılı bilgi için tekrar teşekkür ederim.Bu arada sarı concealer kullanmamaın nedeni tenime çok iyi oturması çünkü sarışınım.Onun haricinde kapatıcılık açsından sarı rengin ekstra bir faydasını görmedim !!!


Sevgiler...

Araştıran dedi ki...

Nalan:id'yi Everyday Minerals'dan daha başarılı buluyorum çünkü daha kapatıcı ve de cildi pürüzsüz gösteriyor...

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Haklısınız Sisley gerçekten pahalı,ama aldığı parayı bence hak ediyor,şimdiye kadar beni tatmin eden tek likit concealerdır.
Sarı aslında aydınlık vermek için ve teninizle renk uyumu yakalamk içn güzel bir ton, işte tam de bu yüzden,önce çok hafif bir somonla mavi-mor renkleri kapatıp üzerine aydınlatıcı sarı bazlı bir concealer uygularsanız,daha kapatıcı ve aynı zamanda aydınlık bir görüntü yakalarsınız diye düşündüm. Blog çok eğlenceli bu arada,çok sevdim :)
IDnin kapatıcısının EDMden çok büyük farkı yok bence, ama tabi fondöten derseniz iş değişir,çok bariz farklar var.
Bence IDnin aradaki parasal farkı hak edecek bir üstünlüğü,özellikle kapatıcılar için,yok.Hem renk skalası açısından EDMnin üstünlüğü bile var.
Dynera :)

Araştıran dedi ki...

Dyrnea: Sizin tavsiyeniz üzerine dün iş çıkışı Sephora'ya gittim ve de Sisley concealer'ı denedim (135 liraydı!!!)Çok hafif bir ürün ve de anında aydınlattı göz altlarımı :)

Onun haricinde evde somon rengi concealer'ımın olduğunu keşfettim :)
Yalnız o da mineral.EDM'nin; Abbott's perk me up gibi bir adı olması lazım.Sarı renk geçmeden önce göz altlarıma sürdüm ama ayrıntılı inceleyemedim o yüzden de farkı fark edemedim henüz :)

Adsız dedi ki...

merhaba everyday minerals i sipariş etmek istiyorum fakat shipping ücretleri ne kadar bilen var mı

Araştıran dedi ki...

http://yurtdisindan.blogspot.com/2009/01/everyday-minerals-sipariim.html

Sizi buraya alalım "sayın adsız" !!!

:)

Adsız dedi ki...

merhaba kızlar birşey sormak istiyorum everyday minerals ürünlerini yurtdısından alabiliyormuyuz fransada arkadaslar varda yoksa heryere sipariş sistemiylemı calışıyorlar???bilginiz varmı

Adsız dedi ki...

merhaba kızlar birşey sormak istiyorum everyday minerals ürünlerini türkiyeden internet üzüerinden siparişle alabiliyoruz acaba yurtdışında satışının yapıldığı yerler varmı arkadaşlar fransaya gidecekte bilgisi olan varmı aranızda ??teşekürler...

Araştıran dedi ki...

Bu ürünler sadece internet üzerinden satışa sunuluyor.